Ha egyedul vagyok, akkor nehez raszannom magam, hogy barmi finomat keszitsek a konyhaban. Egyszeruen nem tudok olyan keveset fozni, hogy azt meg tudjam enni megunas nelkul... plane megromlas nelkul.
Nagy segitsegemre van a melyhuto, az utolso pillanatban oda menekitek el nehany finomabb falatot, meg mielott az enyeszette valnanak. Igenam, de a fagyaszto kapacitasai is vegesek... most is van benn kb egy hetre valo leves... de majd ha jonnek a zord idok! :-)
Szerencsere a heten latogatom volt, aki szabadidejeben birtokba vette a konyhat, es finomabbnal finomabb dolgok kerultek ki a kezei kozul. A hetvegere pedig belejottunk a kenyersutesbe is:
a kakukkfuves-sargabarackos kenyeret hagymas cipo kovette. A recepteket remelem megkapom, mert szivesen csinalnek ilyet a jovoben is.
Nem birtam ellenallni a kisertesnek, hogy ne probaljam ki egy korabbi vagyamat, a fuszeres sult karfiolt sem. Sajnos kicsit sok lett rajta a csili, de igy is nagyon finom lett. Az az erzesem, hogy a karfiol legjobb elkeszitesi modja, ha az ember beforgatja olivaolajba es megsuti a sutoben. Barna fuszer :-) hozzaadasaval v anelkul az most mindegy...
Tegnap a lakotarsammal foztunk, megpedig sajat keszitesu peszto volt a vacsora.
Egy cserep bazsalikom leveleit, harom evokanal piritott fenyomagot, vagy 6 gerezd fokhagymat puresitettunk botmixerrel jo adag parmezan es olivaolaj hozzaadasaval. Tesztara nagyon finom feltet. Anno Milanoban nem is gondoltam volna, hogy ilyen egyszeru pesztot csinalni.
Jo etvagyat mindenkinek!
Tuesday, April 03, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment