Tuesday, April 03, 2007

foztunk, ettunk - hat meg milyen finomakat!!!

Ha egyedul vagyok, akkor nehez raszannom magam, hogy barmi finomat keszitsek a konyhaban. Egyszeruen nem tudok olyan keveset fozni, hogy azt meg tudjam enni megunas nelkul... plane megromlas nelkul.
Nagy segitsegemre van a melyhuto, az utolso pillanatban oda menekitek el nehany finomabb falatot, meg mielott az enyeszette valnanak. Igenam, de a fagyaszto kapacitasai is vegesek... most is van benn kb egy hetre valo leves... de majd ha jonnek a zord idok! :-)

Szerencsere a heten latogatom volt, aki szabadidejeben birtokba vette a konyhat, es finomabbnal finomabb dolgok kerultek ki a kezei kozul. A hetvegere pedig belejottunk a kenyersutesbe is:
a kakukkfuves-sargabarackos kenyeret hagymas cipo kovette. A recepteket remelem megkapom, mert szivesen csinalnek ilyet a jovoben is.
Nem birtam ellenallni a kisertesnek, hogy ne probaljam ki egy korabbi vagyamat, a fuszeres sult karfiolt sem. Sajnos kicsit sok lett rajta a csili, de igy is nagyon finom lett. Az az erzesem, hogy a karfiol legjobb elkeszitesi modja, ha az ember beforgatja olivaolajba es megsuti a sutoben. Barna fuszer :-) hozzaadasaval v anelkul az most mindegy...

Tegnap a lakotarsammal foztunk, megpedig sajat keszitesu peszto volt a vacsora.
Egy cserep bazsalikom leveleit, harom evokanal piritott fenyomagot, vagy 6 gerezd fokhagymat puresitettunk botmixerrel jo adag parmezan es olivaolaj hozzaadasaval. Tesztara nagyon finom feltet. Anno Milanoban nem is gondoltam volna, hogy ilyen egyszeru pesztot csinalni.
Jo etvagyat mindenkinek!

No comments: