Ma este palacsintazasra hivtam egy szinten ideszakadt magyar honfitarsamat.
Mar nagyon regota izgatott a klasszikus Gundel palacsinta hazi keszitese, uh biztos voltam benne, hogy ilyet keszitek. Csak a flambirozast fogom kihagyni... :-)))
Aztan persze jottek a nehezsegek: Nemetorszagban ugyanis mindenfele magokat lehet mindenfele orolt - szeletelt - darabolt allapotban kapni, csak pont diot nem. S mivel a konyha sem rendelkezik diodaraloval, ezert ugy dontottem, hogy dio helyett mandulaval helyettesitek. Valamint csokoladeontetnek igazi goz folott olvasztott csokoladet fogok hasznalni.
Magan a palacsintatesztan nem valtoztattam, azazhogy addig ontogettem ossze a tejet - tojast - lisztet, amig palacsintateszta allagot nem kaptam. (Cukor nelkul, csipet soval es a vegen keves olajjal es szodavizzel)
A modositott titkos toltelek ez lett:
1 pohar tejszin
100g cukor
200g orolt mandula
1 tk orolt fahej
4 ek rum
50g mazsola
Az elkeszitesenel ugyanugy jartam el, mint az eredeti gundel recept.
Vegul goz folott megolvasztottam egy tabla csokit es tejszinnel higitottam.
A csokival leontott palacsintara az edesszajuak meg porcukrot szortak... :-)
Az adag kiados, en egy darabtol mar jollaktam. Igy mar ertem, miert olyan kis adagot szolgalnak fel az etteremben...
Nagyon finom, de inkabb teli palacsinta. (Az is igaz, hogy ebben a pillanatban, amikor ezt a bejegyzest irom, itt epp 17 Celsius fokot mutat a homero higanyszala - es nem a hutoben... )
Emelle csinaltam egy konnyed(ebb) citromos - turos tolteleket is, amit szinten csokoladeontettel fogyasztottunk.
A helyi turoba belekevertem egy citrom reszelt hejat, negyed citrom levet valamint 2 zacsko vaniliascukrot. Ez magaban is finom, de palacsintatolteleknek is megallja a helyet.
Szoval nagy kajaparti volt - az izelmenyert mindent...
Saturday, June 16, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment