Tegnap akkora sikere volt a Rakoczi turosnak, hogy a japan munkatarsam kert egy szeletet a felesege szamara is. Persze, nyugodtan vihetett, egy kavefilterbe csomagoltuk, mivel nem talaltunk szalvetat a kornyeken.
Ma pedig, viszonzaskeppen, a kedvenc japan etelevel lepett meg. Nattoval. (http://en.wikipedia.org/wiki/Natto)*
Igen, valojaban is olyan trutymo, mint ott a kepen. Vagy meg trutymobb, de semmikepp sem egy gusztosos latvany. Legalabbis az en europai izvilaghoz szokott gyomrom, iz- es erzekrendszerem meglehetosen lassan fogadta be a cuccot.
A dolog fermentalt szojababbol all. Oszinten szova, en nem igazan szeretem a szojat, elvi problemaim vannak vele, de egy ilyen kedvesseget nem tudtam visszautasitani. Meg kulonben is: tegye fel a kezet, akit igazi japan vezetett be a japan finomsagok utvesztojebe.
Szoval egyutt ettunk nattot az otodik emeleti konyhaban. Bar a cucc ugy nez ki, mintha mezzel lenne osszeragasztva, mindezek ellenere NEM edes. Mivel en megis valami olyat vartam, ezert az elso kostolas utan kettot fordult a vilag. Aztan hozzaontottem a kis zacskoban melle adott halszoszt. Igy mar jobb volt az ize, de meg mindig nagyon semleges. Vegul a meg kisebb zacskoban levo csipos mustart is mellekevertem, es igy mar egeszen ehetove valt.
De ennek ellenere ugy erzem, ilyen lehet az urhajos-kaja - mind kinezetre, mind izre.
Es tok jo lenne, ha a legkozelebbi natto adagomat az urben fogyaszthatnam. :-)))))
A dologrol van Youtube video is: http://www.youtube.com/watch?v=T_u63CwsdMA - en egeszen pontosan azt a fajtat ettem, ami a kor alapu dobozban volt...
*A munkahelyi geprol - ahonnan irok - eselytelen barmifele linket betuzni, uh ezt az amator megoldast valasztottam...
Friday, June 29, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment